Rescue

Rope Rescue is een manier van technische hoogte- en dieptereddingen om slachtoffers op moeilijke toegankelijke plaatsen te bereiken, zo goed mogelijk te stabiliseren en te transporteren naar een veilige locatie. Het specialisten team van Rope Access Noord heeft jaren aan opleidingen en ervaring die nodig zijn om deze reddingen goed en veilig uit te voeren. Ook zijn de leden van het Rope Rescue team bekwaam in het kunnen toepassen van noodzakelijke hulp of EHBO op hoogte.

De kracht van ons reddingsteam is dat de teamleden allen uit de bergsport komen en al een leven lang met touwtechnieken bezig zijn. Ook gebruiken wij deze technieken vrijwel dagelijks, waardoor onze kennis op peil blijft en we continu door ontwikkelen. Daarbij zorgen we jaarlijks voor veel trainingsdagen op allerlei locaties; om bestaande technieken te onderhouden en nieuwe te ontwikkelen. 

Rope Access Noord beschikt over een professioneel en vakkundig hoogtereddingsteam. We hebben verschillende uitgebreide trainingen gevolgd in Nederland, Engeland en Duitsland. Daarbij is een groot verschil met andere teams dat onze mensen vrijwel dagelijks met en in de touwen werken, wij doen niet anders.

In overleg met de klant kan ons team ook worden ingezet als Rescue standby team. De samenstelling van dit team word afgestemd op situatie en de wensen van de klant. 

Onze opleidingen

Eén van onze trainingen (80 uur op verschillende locaties zoals een hoge windmolen, mijntorens en schachten, een hijskraan, op steile hellingen) is van de European Union Special Rescue, wat waarschijnlijk de eerste Europese standaard wordt op hoogtereddingsgebied.

Een andere training die we volgden (40 uur) is de Rapid Access & Rescue Training.

We halen het beste uit elke training en combineren dit met onze ervaring tot een veilig, efficiënt en duidelijk reddingssysteem.

Onze mensen beschikken verder over de certificaten Gasmeten, Veilig Werken in Besloten Ruimtes, Mangatwacht, Redden uit Besloten Ruimtes, BHV, EHBO en onafhankelijke ademlucht.”

  • foto-
  • foto-
  • foto-
  • foto-
  • foto-